PETIȚIE - Ce facem cu profesorii?

Întrerup șirul postărilor SuperBlog pentru o precizare ce mă vizează în mod direct. Visul meu a fost să devin cadru didactic, să predau limba și literatura română. Am studiat intens, m-am pregătit constant, am absolvit și studiile de licență și cele de masterat în domeniu pentru a-mi împlini visul.

Primul examen de Titularizare l-am luat cu 9,58 și am prins la suplinire singurul post disponibil în oraș în acel moment. Anul acesta, cu media 8,23 am rămas fără post pentru că naveta îmi era imposibilă, iar chiria nu era o soluție.

Soarele a răsărit când am ales un post la învățământul primar, secția minorități. Eram profesoară în școala unde odinioară am fost elevă, copiii erau deosebiți, cuminți, deciși să învețe, prindeau drag de abordarea mea didactică, deoarece mi-am adaptat stilul vârstei lor și am considerat că jocul e calea spre inima lor, să îi determin să prindă drag de limba română și să le deschid orizonturile cu metode moderne de predare. Așa cum se face, sau ar trebui să se facă, la limbile străine. Totul părea mai frumos, copiii îmi dădeau zilnic feedback pozitiv și așteptau cu nerăbdare ora de limba română. Până când s-a întâmplat asta

De pe o zi pe alta, eu și alți zeci de colegi din țară am rămas fără loc de muncă, deși aplicarea acestui tip de schimbări în timpul anului școlar este neconstituțională. Suntem nemulțumiți de acest joc murdar în care am fost implicați, de faptul că am fost amăgiți cu mirajul unui post, de cadoul otrăvit pe care politicul l-a făcut profesorilor de limba română și limbii române, în genere, în An Centenar. De aceea, noi, profesorii de limba și literatura română care am fost prejudiciați în tot acest vârtej fără cap și coadă, am inițiat următoarea petiție. Am fi recunoscători celor ce doresc să ne ajute să cerem lămuririle pe care nici până azi nu le-am primit de la cei ce ne-au prejudiciat. Ca și cum am fi inexistenți. Ca și cum ne-ar fi făcut un bine. Suntem aici și ne cerem drepturile și scuzele ce ni se cuvin. Nu dorim să discriminăm, noi doar atacăm lipsa de profesionalism a celor ce cred că noi ne jucăm de-a profesorii și își permit să ne dea un loc de muncă pe care să îl desființeze peste două săptămâni invocând, în mod paradoxal, lipsa de pregătire a cadrelor didactice calificate.

Tot ce trebuie să faceți este să urmați link-ul de mai jos, să completați câmpurile necesare și să verificați e-mail-ul pentru confirmare. Trei pași mici pentru voi, cei de acasă, trei pași imenși pentru noi și pentru limba română. Vă mulțumim!

Comentarii

Voi citiți...